Sharepoint advies, ontwikkeling, beheer en ontwerp

Sharepoint advies

Het lijkt erop dat Sharepoint zijn opmars begint te maken in Nederland. Steeds vaker zie je (grote) organisaties het systeem inzetten als DMS, intranet of een gedeelde platform voor projectgroepen/teams/afdelingen. Niet geheel vreemd gezien Sharepoint vrijwel standaard zit inbegrepen in het Microsoft office pakket. Een pakket dat vrijwel elke organisatie in gebruik heeft tegenwoordig. 

Een probleem wat Sharepoint echter met zich meebrengt is haar, hoe zeggen we het netjes, omslachtige werkwijze voor de beheerders.

Kennis van webdesign is een pré voor Sharepoint beheerders

Microsoft Sharepoint bevat uiteraard al een flinke lading aan features, elementen en opties out of the box. Echter, met kennis van HTML, CSS, Javascript en de “achterkant” van het systeem heb je bij voorbaat al een grote voorsprong. Mocht er een element missen en/of niet voldoen aan de wensen kan deze dusdanig worden aangepast, dan wel niet op maat worden ontwikkeld.

Sharepoint werkzaamheden bij de Immigratie en- naturalisatiedienst (IND)

Tussen oktober 2018 en april 2019 was ik (Robert Koning) werkzaam bij de IND als SharePoint medewerker. Aanvankelijk was ik aangenomen om de teamsites te voorzien van een update (zowel inhoudelijk als vormgeving). Gedurende mijn loopbaan veranderde de rol echter al snel. Naast de ontwikkelingen werd ik het aanspreekpunt voor vragen omtrent SharePoint voor alle teams (buiten functioneel beheer om) en gaf ik meerdere voorlichtingen op locatie gegeven (Ter Apel, Zwolle en Den Bosch). Deze dienst werd na verloop van tijd ook (persoonlijk) verleend aan de directie Dienstverlenen.

De beheerders zijn gedurende de periodes tevens voorzien van documentatie met veel voorkomende handelingen en instructies om elementen aan te passen naar wens. Deze documenten zijn destijds ook ingediend bij functioneel beheer (Den Haag) zodat deze konden worden gedeeld met de rest van de organisatie.

Sharepoint advies, ontwikkeling, beheer en ontwerp

Op zoek naar Sharepoint advies voor uw organisatie?

Bovenstaande, zeer korte, samenvatting van enkele werkzaamheden tijdens mijn loopbaan bij de IND was ontstaan door zowel het gebrek aan kennis als mankracht binnen de organisatie destijds. Naderhand heb ik contact gehad met menig ander (overheids)instanties. Hier bleek dat het gemis van kennis omtrent Sharepoint veel voorkomend is helaas. Enigszins vreemd, gezien vrijwel elke organisatie toegang heeft tot Sharepoint. De kracht van Sharepoint is groot echter de learning curve ook. Heeft u vragen omtrent Sharepoint, of bent u op zoek naar een Sharepoint adviseur? Dan horen wij het graag!

IFIGO helpt uw organisatie met het implementeren, ontwikkelen, beheren of instrueren omtrent Microsoft Sharepoint. 

Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM